Чотирилапий друг. Рецензія на фільм “Поклик пращурів”.

Пригодницький фільм “Поклик пращурів” був створений за мотивами книги Джека Лондона “Поклик предків”, яка вийшла в публікацію 1903 року. Прем’єра кіно в Україні відбулася 20 лютого 2020 року. Стрічку вважають пригодницькою, розважальною, а також – для дитячої аудиторії.  Події у фільмі показують нам  історію собаки Бек, чиє сімейне життя дуже сильно змінилося за часів золотої лихоманки в 1880-х, коли його вирвали з дому в Каліфорнії і перевезли в дику й холодну Аляску. Будучи новачком в упряжці поштової служби, а згодом лідером, Бак потрапляє в неймовірну пригоду, знаходить своє місце в світі і стає господарем свого життя.

Режисер цього кіномистецтва став триразовий номінант на здобуття премії «Оскар» Кріс Сандерс. Його мультиплікаційні роботи  мабуть знає увесь світ, це “Сімейка Крудсів” та “Як приборкати дракона”. Акторський склад головних ролей: Омар Сі (в ролі Перо), Кара Гі (у ролі Франсуаза), Харрисон Форд (у ролі Джона Торнтона), Ден Стівенс (у ролі Хела). Дуже приємно бачити у цьому кіно Омара Сі та Харрисона Форда. Їхні неперевершені акторські здібності тільки додають цій картині нового дихання. Не можна не згадати найпопулярніші амплуа: Омара – за роль Дрісса у фільмі “1+1” та Форда – за роль Індіана Джонса. Слід відзначити найкрасивіші пейзажі та професійну роботу оператора. Починаючи від діалогів і до зйомки природи,  увесь час операторська робота була  важливою і виразною частиною фільму.

Історія, сюжетна ліня, актори, все гармонійно поєднується. Тільки в цьому є зворотна сторона. Бек своїми діями іноді схожий на людину: все розуміє, майже всіх слухається, рятує оточуючим життя – все це виглядає іноді по-дитячому, ніби звичайна казка з доброю стороною. Лише це можна визнати недоліком фільму. Якщо ви любите тварин та подорожі, то цей фільм саме для вас. Чесно кажучи, я полюбляю і перше. і друге, і тому цю кінокартину я дивився із захопленням.

0

Автор публікації

Офлайн 10 місяців